Smażone warzywa stir-fry

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażone warzywa stir-fry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ kg groszku cukrowego w strączkach pokrojonego ukośnie

¼ filiżanki pokrojonej ostrej papryki

½ filiżanki pokrojonych śliwek

2 łyżki kłącza imbiru

2 łyżki oleju

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż paprykę i imbir na gorącym oleju. Dodaj strączki groszku i smaż do miękkości. Na samym końcu dodaj śliwki, żeby nie były zbyt miękkie od długiego smażenia. Posól i popieprz do smaku.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.