Smażone warzywa stir-fry

Przepis z programu Skok na spiżarnię (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażone warzywa stir-fry
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ kg groszku cukrowego w strączkach pokrojonego ukośnie

¼ filiżanki pokrojonej ostrej papryki

½ filiżanki pokrojonych śliwek

2 łyżki kłącza imbiru

2 łyżki oleju

sól

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmaż paprykę i imbir na gorącym oleju. Dodaj strączki groszku i smaż do miękkości. Na samym końcu dodaj śliwki, żeby nie były zbyt miękkie od długiego smażenia. Posól i popieprz do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Puszysty omlet ze szpinakiem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rozgrzewająca kasza gryczana
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Hummus
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Ser feta zapiekany z kiszonymi pomidorami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Mielone z ciecierzycy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dania dietetyczne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.