Smażone szprotki

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Smażone szprotki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

całe szprotki

mleko

mąka

olej roślinny

 

 

Przygotowanie:


Ryby należy zanurzyć w mleku, a następnie obtoczyć w mące. Smażyć we frytkownicy w temperaturze 190°C, aż do uzyskania złocistego koloru.

powrót

Podobne przepisy

Grillowane rybne szaszłyki
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania z grilla
Grillowana makrela z warzywnym wrapem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Dorada bellavista
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.