Delia  Smith

Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem


Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 dag szparagów

3 przepiórcze jajka

wiórki parmezanu

ocet balsamiczny

 

 

Przygotowanie:


Umyte, cienkie szparagi smażymy 3 – 4 minuty na niewielkiej ilości oleju, gdy już są miękkie – skrapiamy odrobiną octu. Jajka smażymy na gorącym tłuszczu. Na talerzu układamy sadzone jajka oraz szparagi, które polewamy sosem z patelni i posypujemy parmezanem.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.17)bułka zapiekana z mozzarellą
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.