Andrzej Polan

Smażone pomidory


Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Smażone pomidory
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5 polskich pomidorów

mąka kukurydziana

olej Kujawski

kolba kukurydzy

olej Kujawski z bazylią

skórka z cytryny

papryka chilli

pieprz

sól

kilka listków świeżej kolendry

garść rukoli

Przygotowanie:

Pomidory pokrój na grube plastry. Obtocz w mące kukurydzianej i smaż na oleju na złoty kolor. Usmażone pomidory osącz na ręczniku papierowym. Kukurydzę wrzuć na patelnię, dodaj olej Kujawski z bazylią, skórkę z cytryny, chilli, pieprz, sól i listki świeżej kolendry. Na talerzu ułóż rukolę. Połóż plastry pomidorów i wyłóż kukurydzę.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.