Tomasz Jakubiak

Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

comber z królika ok. 300 g

3 łodygi brokułów

4 ząbki czosnku

4 małe cebulki

5 rzodkiewek

olej do smażenia

łyżka masła

sos sojowy

sól

kila gałązek koperku

2 bataty

masło

skórka z limonki

2 łyżki soku z limonki

szczypta płatków chilli

sól

 

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania batatów. Utrzyj masło z sokiem i skórką z limonki. Dopraw płatkami chili i sólą. Ziemniaki natnij w krzyż, nafaszeruj masłem i zwiń w folię. Piecz w piekarniku, aż będą miękkie. Mięso z królika pokrój w kostkę. Łodygi brokułów i rzodkiewkę pokrój w plastry. Do woka wlej olej i dodaj masło. Na rozgrzanej patelni smaż najpierw łodygi brokułów, całe ząbki czosnku oraz małe cebulki. Następnie dodaj królika. Całość dopraw solą i sosem sojowym. Na koniec dodaj plastry rzodkiewki i gałązki koperku. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Kurczak po baskijsku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Duszone pulpety w sosie gulaszowym
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.