Tomasz Jakubiak

Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Smażone plastry korzenia brokuła z królikiem podane z pieczonym batatem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

comber z królika ok. 300 g

3 łodygi brokułów

4 ząbki czosnku

4 małe cebulki

5 rzodkiewek

olej do smażenia

łyżka masła

sos sojowy

sól

kila gałązek koperku

2 bataty

masło

skórka z limonki

2 łyżki soku z limonki

szczypta płatków chilli

sól

 

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania batatów. Utrzyj masło z sokiem i skórką z limonki. Dopraw płatkami chili i sólą. Ziemniaki natnij w krzyż, nafaszeruj masłem i zwiń w folię. Piecz w piekarniku, aż będą miękkie. Mięso z królika pokrój w kostkę. Łodygi brokułów i rzodkiewkę pokrój w plastry. Do woka wlej olej i dodaj masło. Na rozgrzanej patelni smaż najpierw łodygi brokułów, całe ząbki czosnku oraz małe cebulki. Następnie dodaj królika. Całość dopraw solą i sosem sojowym. Na koniec dodaj plastry rzodkiewki i gałązki koperku. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Szefowie kuchni 2 (odc.12)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Królik w śmietanie z rozmarynem - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Risotto ze strączkowych kiełków z grasicą
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Odsmażana fasola
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.