Smażone małe rybki

Przepis z programu Moja grecka kuchnia (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Smażone małe rybki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

300 g świeżych

całych sardeli

lub innych drobniutkich rybek

mąka

sól i świeżo zmielony czarny pieprz

olej do smażenia na głębokim tłuszczu

2-3 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Dokładnie umyj i obsusz rybki. Obtocz je w mące doprawionej solą i pieprzem. Smaż partiami w mocno rozgrzanym oleju, po jakieś 2 minuty, aż staną się złoto-brązowe, odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj ciepłe z dużą ilością cząstek cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Pączki z solonego dorsza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ryba rashad
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Pstrąg pieczony z sosem z oliwy truflowej
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kotleciki z solonego dorsza z confit z papryki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Halibut na parze w sosie pomidorowym
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

#adyorpisz

18.04.2012 05:43


CYTUJ

5Wmd54 <a href="http://jlavxqgkxrql.com/">jlavxqgkxrql</a>, [url=http://tnplbogeruml.com/]tnplbogeruml[/url], http://eacgazjumvlx.com/, http://newlcbvozwyl.com/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.