Tomasz Jakubiak

Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

odsłon: 5324

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 1
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

12 surowych krewetek tygrysich

zielone, kwaśne jabłko

łodyga selera naciowego

100 ml rumu

2 marakuje

kilka gałązek bazylii tajskiej

kilka gałązek kolendry

kilka listków mięty

 

Przygotowanie:

Na patelnię wlej oliwę i wrzuć krewetki. Pokrój selera naciowego i wsyp na patelnię.
Gdy krewetki się zarumienią, przewróć je na drugą stronę. Dodaj jabłko pokrojone w drobną kostkę. Dolej rum i odparuj alkohol.
Zdejmij krewetki z patelni. Do sosu dodaj marakuję, bazylię, kolendrę i miętę. Krewetki polej sosem. Smacznego!


powrót

Podobne przepisy

Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Horapa - owoce morza z makaronem udon
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Suflety krabowe
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Paella z owocami morza
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 65)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Singapurski smażony makaron
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.