Jacques Pépin

Smażone kapary


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Smażone kapary
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Na sicie osączyć słoik dużych kaparów o zawartości 90-120 gramów. Dokładnie opłukać pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć nadmiar soli. Starannie osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzać do 180°C dwucentymetrową warstwę oleju rzepakowego lub szafranowego. Wrzucić kapary, podsmażać przez 2 minuty, mieszając ostrożnie łyżką cedzakową. Powinny się lekko zrumienić. Osączyć na papierowym ręczniku. Przesypać do miseczki, gdy ostygną tak, aby można je było wziąć do ręki.





© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z kukurydzą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajka na twardo w galarecie z estragonem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Quesadilla z grillowanymi cebulkami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.29)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Szynka i melon
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.