Donna Dooher

Smażone kalmary w panierce panko


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone kalmary w panierce panko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 białek

¾ szklanki (175 ml) mąki

1 kg kalmarów

oczyszczonych i pokrojonych w pierścienie

2 ½ szklanki (625 ml) japońskiej panierki panko

gruboziarnista sól

 

 

Przygotowanie:


Ubić białka z mąką na gładką masę. Zanurzać plasterki kalmarów w cieście i panierować w panko.
Smażyć w oleju 2 minuty, aż będą złociste. Od razu po wyjęciu posypać solą.

powrót

Podobne przepisy

Muszle w winie
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Sardynia (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki gotowane po jamajsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Krewetki z solą i pieprzem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Małże nowozelandzkie w sosie śmietanowym
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Makaron pad thai
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.