Donna Dooher

Smażone kalmary w panierce panko


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone kalmary w panierce panko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 białek

¾ szklanki (175 ml) mąki

1 kg kalmarów

oczyszczonych i pokrojonych w pierścienie

2 ½ szklanki (625 ml) japońskiej panierki panko

gruboziarnista sól

 

 

Przygotowanie:


Ubić białka z mąką na gładką masę. Zanurzać plasterki kalmarów w cieście i panierować w panko.
Smażyć w oleju 2 minuty, aż będą złociste. Od razu po wyjęciu posypać solą.

powrót

Podobne przepisy

Małże i pici
Adam Liaw
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Antypody (odc. 9)
trudność:
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia nowozelandzka (maoryska)
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Makaron z owocami morza  al cartoccio
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pikantne mule z fasolą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Homary a la Nancy Lam
Przepis z programu Nancy Lam Ananasy i homary (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.