Donna Dooher

Smażone kalmary w panierce panko


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Smażone kalmary w panierce panko
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 białek

¾ szklanki (175 ml) mąki

1 kg kalmarów

oczyszczonych i pokrojonych w pierścienie

2 ½ szklanki (625 ml) japońskiej panierki panko

gruboziarnista sól

 

 

Przygotowanie:


Ubić białka z mąką na gładką masę. Zanurzać plasterki kalmarów w cieście i panierować w panko.
Smażyć w oleju 2 minuty, aż będą złociste. Od razu po wyjęciu posypać solą.

powrót

Podobne przepisy

Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Homar z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki opiekane na trzcinie cukrowej
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.