Kylie Kwong

Smażone jajka pani Jang


Przepis z programu Kylie Kwong - gotowanie z sercem (odc.1) Bambus
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Smażone jajka pani Jang
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ filiżanki oleju roślinnego (1 filiżanka = 250 ml)

4 duże wiejskie jajka

1 łyżka sosu sojowego

szczypta białego pieprzu

2 dymki

posiekane

1-2 strączki czerwonego chili

posiekane

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać olej w woku do momentu, w którym na powierzchni pojawiają się bąbelki. Wbić jajka do miseczki i wlać do gorącego oleju. Po dwóch minutach zmniejszyć płomień. Białko powinno być ścięte, z chrupiąca skórką, a żółtko powinno pozostać płynne. Delikatnie wsunąć pod jajka łopatkę, wyjąć je z woka. Odlać olej z woka i włożyć jajka z powrotem. Wstawić na ogień na kolejne 1-2 minuty, aby skórka bardziej się wysmażyła. Delikatnie wyjąć jajka z woka i odsączyć z nadmiaru oleju. Ułożyć na talerzu, skropić sosem sojowym i posypać pieprzem, dymką i chili.

powrót

Podobne przepisy

Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pikantne tosty francuskie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Krewetki z chili i limonką - Marieta Marecka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Kwiaty cukinii faszerowane mięsem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Granola szarlotkowa
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.