Rick Stein

Smażona flądra z sosem


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina odc.4
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Smażona flądra z sosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

flądra

oliwa z oliwek

2 żółtka

sok z połowy cytryny

pieprz cayenne

świeża bazylia

sól

mąka

bułka tarta

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać oliwę na patelni. Ubić na sztywno żółtka z sokiem z cytryny i niewielką ilością wody. Powoli dodawać podgrzaną oliwę. Doprawić solą i dużą ilością pieprzu cayenne. Dodać bazylię. Flądrę posolić, obtoczyć w mące, żółtku i bułce tartej. Smażyć przez minutę w oliwie o temperaturze 170 stopni. Ułożyć na talerzu obok porcji sosu. Dekorować bazylią.

powrót

Podobne przepisy

Łosoś w pikantnym sosie karmelowym
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia australijska
Pasta rybna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Śledź w śmietanie
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Dorsz na parze z soczewicą i mniszkiem lekarskim
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Naleśniki z rybą i szpinakiem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
(odc.07)zapiekanka z dorsza
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.