Andrzej Polan

Smażona cukinia z serem i wiśniami


Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Smażona cukinia z serem i wiśniami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 cukinie

olej Kujawski 3 ziarna

opakowanie twarogowego sera koziego

75 g wiśni

garść liści świeżej mięty

Przygotowanie:

Cukinię pokrój w plastry. Delikatnie oprósz je solą, pieprzem i smaż na złoty kolor z dwóch stron. Olej Kujawski 3 ziarna delikatnie podgrzej i dodaj do niego świeże liście mięty.
Na usmażone plastry cukinii pokrusz kozi ser. Danie posyp wydrylowanymi kawałkami wiśni. Na koniec wszystko polej olejem z listkami mięty. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Risotto po mediolańsku
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Grzybowe ravioli
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kapusta czerwona z żurawinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.