Andrzej Polan

Smażona cukinia z serem i wiśniami


Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Smażona cukinia z serem i wiśniami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 cukinie

olej Kujawski 3 ziarna

opakowanie twarogowego sera koziego

75 g wiśni

garść liści świeżej mięty

Przygotowanie:

Cukinię pokrój w plastry. Delikatnie oprósz je solą, pieprzem i smaż na złoty kolor z dwóch stron. Olej Kujawski 3 ziarna delikatnie podgrzej i dodaj do niego świeże liście mięty.
Na usmażone plastry cukinii pokrusz kozi ser. Danie posyp wydrylowanymi kawałkami wiśni. Na koniec wszystko polej olejem z listkami mięty. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Ryż w liściach lotosu
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Pierogi z sera ricotta nadziewane serami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Placki z kminem
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Warzywa faszerowane
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.