Anna Olson

Słodko-słona mieszanka podróżna


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Słodko-słona mieszanka podróżna
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 szklanka całych migdałów

1 szklanka niesolonych orzechów arachidowych

½ szklanki łuskanych niesolonych nasion dyni

¼ szklanki niesolonych nasion słonecznika

3 łyżki syropu klonowego

1 łyżeczka soli selerowej

½ łyżeczki gruboziarnistej soli morskiej

½ łyżeczki mielonego kminu

¼ łyżeczki mielonego cynamonu

½ szklanki rodzynek

½ szklanki suszonej żurawiny

 

 

Przygotowanie:


Nagrzej piekarnik do 190 stopni C i wyłóż blachę do pieczenia pergaminem. Wymieszaj migdały, orzechy arachidowe, nasiona dyni i słonecznika z syropem klonowym, solą selerową i morską oraz kminem i cynamonem. Rozsyp mieszankę równą warstwą na blasze i piecz 12 minut, aż się upraży. W połowie pieczenia przemieszaj orzechy. Jeszcze gorące wymieszaj z rodzynkami i żurawiną. Ostudź i przechowuj w hermetycznym pojemniku.

powrót

Podobne przepisy

Jajecznica po francusku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jaja a la flamenco
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tatar z tuńczyka i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.