Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów

Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

nasiona kozieradki

nasiona kminu rzymskiego

liście curry

zielone papryczki chili

pasta czosnkowa

kurkuma

mielona kolendra

zielone pomidory

cukier

ghee (klarowane masło)

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzany olej wrzucić nasiona kozieradki, nasiona kminu i liście curry. Smażyć, aż nasiona zaczną pękać. Dodać pokrojone papryczki, pastę czosnkową, szczyptę kurkumy i mieloną kolendrę. Wymieszać. Dodać pomidory i ćwierć kilo cukru. Wlać trochę wody i gotować, aż pomidory zmiękną, od czasu do czasu mieszając. Dodać ghee i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Patatas bravas
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Ziemniaczki księżnej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Macedonia z cebuli dymki i nowalijek
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.