Słodkie ziemniaki z tofu i harissą

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 57)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Słodkie ziemniaki z tofu i harissą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

słodkie ziemniaki

łyżka kminku

łyżka kminu

łyżka nasion kolendry

6 ząbków czosnku

ćwierć filiżanki oliwy

4 chili

tofu pokrojone w dwucentymetrową kostkę

po pół filiżanki liści kolendry i mięty

cząstki cytryny

Przygotowanie:

Ziemniaki pokroić na centymetrowe plasterki, lekko skropić oliwą i upiec na grillu.
Przygotować harissę. W tym celu rozdrobnić ziarna kminku, kminu, kolendry, czosnek i chili.
Zamarynować tofu w harissie, a następnie upiec na grillu na złoty kolor. Plastry ziemniaków ułożyć na talerzu, przybrać tofu, natką kolendry i miętą. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi z niecierpka
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Makaron z sosem orzechowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Karczochy w sosie holenderskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Szpinak z ricottą
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Słodko–kwaśne curry z zielonych pomidorów
Przepis z programu Floyd w Indiach Mumbai (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.