Słodkie ziemniaki z syropem klonowym

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Słodkie ziemniaki z syropem klonowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 słodkie ziemniaki

120 ml syropu klonowego

60 ml oliwy

sól i pieprz

2 dymki, drobno posiekane

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 205°C. Piecz ziemniaki, aż będą miękkie, czyli przez 45-60 minut. Wrzuć do miski, wlej syrop klonowy i oliwę. Dobrze rozgnieć, dopraw solą, pieprzem i dymką. Szybko wymieszaj i natychmiast podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Słodkie grzanki z kozim serem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Budyń parmezanowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kolorowe budynie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.