Śledzie w panierce panko z chlebem polarnym, sałatą i szparagami

Śledzie w panierce
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Śledzie
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj musztardę z miodem, wlej olej i mieszaj, aż uzyskasz gładką masę przypominającą majonez. Dodaj szczyptę soli, szczypiorek i różowy pieprz, odstaw.
Podsmaż na patelni szparagi pokrojone w kawałki, odstaw.
Obtocz filety w jajku i w panierce panko. Podsmaż na patelni na maśle klarowanym z obu stron, aż się ładnie zrumieni. Odstaw.
Przygotuj dwie kanapki. Podgrzany chlebie polarny lub pitę posmaruj sosem, połóż sałatę, dodaj plastry ogórka i szparagi. Wyłóż filety na talerz i podaj kanapki, z sosem w miseczce obok.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA