Jennifer  Paterson

Śledź w zalewie


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Śledź w zalewie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

4 śledzie, oczyszczone, pozbawione ości, głów i ogonów

1 pokrojona w plasterki cebula

2 liście laurowe

150 ml wytrawnego białego wina

150 ml dobrego octu winnego

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie

Ułóż śledzie w ognioodpornym naczyniu, na nich pokrojoną cebulę i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Polej całość mieszaniną wina z octem winnym. Piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C. Podawaj na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Carpaccio z marynowanego łososia
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażony halibut z warzywami i kaszą kuskus
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Filety z dorsza w cieście piwnym
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#[ppoiuhy

28.12.2011 15:15


Warszawa

CYTUJ

Ble

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.