Jennifer  Paterson

Śledź w zalewie


Przepis z programu Dwie puszyste damy (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Śledź w zalewie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki

4 śledzie, oczyszczone, pozbawione ości, głów i ogonów

1 pokrojona w plasterki cebula

2 liście laurowe

150 ml wytrawnego białego wina

150 ml dobrego octu winnego

sól i świeżo mielony pieprz



Przygotowanie

Ułóż śledzie w ognioodpornym naczyniu, na nich pokrojoną cebulę i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Polej całość mieszaniną wina z octem winnym. Piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C. Podawaj na zimno.

powrót

Podobne przepisy

Rolada z sandacza
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Smażone nadziewane kwiaty cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Azjatycki labraks z kleistym ryżem i zieleniną
Jamie  Oliver
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Solony dorsz po neapolitańsku
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pstrągi z szynką i orzechami laskowymi
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

#[ppoiuhy

28.12.2011 15:15


Warszawa

CYTUJ

Ble

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.