Agnieszka Kręglicka

Śledź czerwony


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Śledź czerwony
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 sprawione (bez skóry i ości, wymoczone) filety śledzia

3 cebule

70 ml oliwy i oleju (pół na pół)

6 łyżek koncentratu pomidorowego

sól

cukier

słodka i ostra papryka

pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Smażyć powoli, nie zrumienić. Dodać koncentrat pomidorowy i ew. odrobinę wody, żeby go rozprowadzić. Przyprawić i dusić chwilę razem. Ostudzić. Śledzie osuszyć i pokroić w kawałki. Na dnie słoika ułożyć trochę pomidorowej cebuli, na to warstwa śledzi, warstwa cebuli, warstwa śledzi. Układać, aż do wyczerpania składników. Śledzie wstawić do lodówki na dobę.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z żabnicy w zalewie z ziół prowansalskich
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gotowany pstrąg
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gołąbki z łososiem
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne, Gołąbki
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Ania1982

postów: 7

19.10.2014 19:53

CYTUJ

Ja jeszcze polecam w wersji z cebulą i czerwoną fasolą (jak te zawijańce po góralsku SEKO).

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.