Sernik z suszonymi śliwkami

Sernik z suszonymi śliwkami
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 59)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Baza:

Masa serowa:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ciastka zmiksować z migdałami i stopionym masłem. Zagnieść kruche ciasto i wykleić nim formę do sernika. Schłodzić. Rozgrzać piekarnik do 140°C. Ser, śmietanę i cukier zmiksować na gładką masę. Dodać jajka, skórkę z cytryny i posiekane śliwki. Masę przelać na schłodzony spód i piec przez 35 -45 minut. Podawać na zimno.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA