Tomasz Deker

Sernik z sera koziego z sosem paprykowo-malinowym i kruszonką


Przepis z programu Desery Dekera (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki

odsłon: 1148

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

350 g koziego sera

50 ml mleka

60 g cukru

15 g mąki

2 jajka

Sos z czerwonej papryki i malin:

100 g upieczonej czerwonej papryki

100 g malin

2 łyżki cukru

 

Kruszonka malinowa:

85 g masła

75 g cukru

150 g mąki

40 g malin liofilizowanych w proszku

 

Przygotowanie:

W misce za pomocą blendera ręcznego zmiksuj ser kozi, mleko, cukier, mąkę i jajka.
Masę przelej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Keksówkę przykryj folią aluminiową, dzięki temu sernik będzie śnieżnobiały. Sernik piecz w 150 stopniach przez 30 minut.
Przygotuj sos. Upieczone kawałki papryki zmiksuj z malinami, cukrem na sos i przetrzyj go przez sito.
Przygotuj kruszonkę. W misce połącz masło, cukier, mąkę i liofilizowane maliny. Kruszonkę wyrób ręką i wysyp ją na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym. Piecz ją w 150 stopniach przez 25 minut.
Na talerz wyłóż porcję sernika. Polej go sosem i posyp kruszonką. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Sernik limonkowo-ananasowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Serniki
Domowe pączki z różaną konfiturą
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pączki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sernik sezamowy na kruchym spodzie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Serniki
Sernik z truskawkami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta czekoladowa z czerwonymi pomarańczami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko 2 (odc.2) II seria
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.