James  Martin

Serniczki imbirowe na zimno


Przepis z programu Słodki James (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Serniczki imbirowe na zimno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 pełnoziarniste herbatniki

1 łyżka miękkiego masła

300 g tłustego mielonego twarogu śmietankowego

4 kawałki kłącza imbiru w syropie: 2 drobno posiekane i 2 przecięte na połówki

plus 4 łyżki syropu ze słoika

3 łyżki startej gorzkiej czekolady

 

 

Przygotowanie:


Włóż herbatniki do zamykanej plastikowej torebki albo owiń w czystą ściereczkę i pokrusz je wałkiem do ciasta. Wsyp okruchy do miski i wymieszaj z miękkim masłem. Ułóż dwie metalowe foremki bez denka na talerzykach i wypełnij je mieszaniną ciastek z masłem, tworząc w ten sposób podstawy serniczków. Dokładnie wymieszaj w misce twaróg z posiekanym imbirem i czterema łyżkami syropu imbirowego. Nałóż twaróg na podstawy z ciasta i wygładź łopatką. Posyp serniczki startą czekoladą i przyozdób kawałkami imbiru. Aby uwolnić serniczki z foremek, szybko ogrzej foremki ciepłą ściereczką albo palnikiem cukierniczym i zsuń.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Creme carmel
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
Gruszki z szafranem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pralinki niespodzianka
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Czekoladowa framboise
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.