James  Martin

Serniczki imbirowe na zimno


Przepis z programu Słodki James (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Serniczki imbirowe na zimno
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 pełnoziarniste herbatniki

1 łyżka miękkiego masła

300 g tłustego mielonego twarogu śmietankowego

4 kawałki kłącza imbiru w syropie: 2 drobno posiekane i 2 przecięte na połówki

plus 4 łyżki syropu ze słoika

3 łyżki startej gorzkiej czekolady

 

 

Przygotowanie:


Włóż herbatniki do zamykanej plastikowej torebki albo owiń w czystą ściereczkę i pokrusz je wałkiem do ciasta. Wsyp okruchy do miski i wymieszaj z miękkim masłem. Ułóż dwie metalowe foremki bez denka na talerzykach i wypełnij je mieszaniną ciastek z masłem, tworząc w ten sposób podstawy serniczków. Dokładnie wymieszaj w misce twaróg z posiekanym imbirem i czterema łyżkami syropu imbirowego. Nałóż twaróg na podstawy z ciasta i wygładź łopatką. Posyp serniczki startą czekoladą i przyozdób kawałkami imbiru. Aby uwolnić serniczki z foremek, szybko ogrzej foremki ciepłą ściereczką albo palnikiem cukierniczym i zsuń.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Gratin z plantanów
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bliny z borówkami i serem ricotta
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Borówka amerykańska (odc. 5)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.