Serduszka z sera śmietankowego

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Serduszka z sera śmietankowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miarka mascarpone lub sera śmietankowego o temp. pokojowej

pół miarki gęstej śmietany

3 łyżki cukru

skórka z cytryny (ew.)

2 białka

świeże jagody

 

 

Przygotowanie:


Przetrzeć ser przez sito, żeby był gładki. Ubić śmietanę z cukrem i wmieszać. Ubić pianę z białek i wmieszać. Nałożyć masę do wyłożonych gazą foremek w kształcie serc z perforowanym dnem. Wstawić na noc na kratce postawionej na blasze do lodówki, żeby się odsączyły. Przed podaniem wyjąć z foremek. Podawać polane słodką gęstą śmietaną z jagodami.

powrót

Podobne przepisy

Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus czekoladowo-pomarańczowy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus miętowy z musem z awokado z chili i kolendrą
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Morele w sosie z kardamonem
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Pieczone brzoskwinie z amaretto
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.