Ser sojowy z cytryną i słodkim sosem

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Ser sojowy z cytryną i słodkim sosem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser sojowy

2 łyżki oleju

1 ząbek czosnku

dwu i pół centymetrowy kawałek imbiru.

1 łyżeczka cukru

szczypta soli kamiennej

1 łyżka katjap manis

1 łyżka sosu sojowego

1 łyżeczka skrobii kukurydzianej

1 dymka

sok z 1 cytryny i jednej limonki

 

 

Przygotowanie:


Ser sojowy, czyli tofu odsączyć z wody na papierowych ręcznikach. Na rozgrzaną patelnię wlać olej i smażyć tofu około pięciu minut na złotobrązowy kolor. Dodać imbir, czosnek, cukier, sól, ketjap manis, sos sojowy, skrobię kukurydzianą z odrobiną wody, sos z cytryny i z limonki. Przybrać dymką.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.