Ser panir ze szpinakiem

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ser panir ze szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser panir

świeży szpinak

kmin rzymski

czosnek

chilli

mielona kolendra

ghee (klarowane masło)

śmietana

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona kminu. Kiedy zaczną pękać, dodać posiekany czosnek. Gdy czosnek nabierze koloru, dodać chilli i mieloną kolendrę. Smażyć, cały czas mieszając, aż powstanie pasta. Włożyć pokrojony w kostkę ser. Dodać liście świeżego szpinaku zmiksowane w blenderze. Posolić i dodać ghee. Dokładnie wszystko wymieszać i wlać gęstą śmietanę. Ogień musi być bardzo mały, bo inaczej śmietana się zwarzy.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dhal
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna
Palak panir
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.