Ser panir ze szpinakiem

Przepis z programu Floyd w Indiach
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Ser panir ze szpinakiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ser panir

świeży szpinak

kmin rzymski

czosnek

chilli

mielona kolendra

ghee (klarowane masło)

śmietana

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzanym oleju uprażyć nasiona kminu. Kiedy zaczną pękać, dodać posiekany czosnek. Gdy czosnek nabierze koloru, dodać chilli i mieloną kolendrę. Smażyć, cały czas mieszając, aż powstanie pasta. Włożyć pokrojony w kostkę ser. Dodać liście świeżego szpinaku zmiksowane w blenderze. Posolić i dodać ghee. Dokładnie wszystko wymieszać i wlać gęstą śmietanę. Ogień musi być bardzo mały, bo inaczej śmietana się zwarzy.

powrót

Podobne przepisy

Warzywa po marokańsku
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
Bigos z pomarańczą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.