Bill Granger

Semifreddo pistacjowo-malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Semifreddo pistacjowo-malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jajek

1/3 filiżanki miodu

filiżanka bitej śmietany

kilka łyżek wody różanej

maliny

pistacje (nie solone!)

 

 

Przygotowanie:


Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z miodem na gęstą, kremową masę. Dodać bitą śmietanę i wodę różaną, delikatnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej formy wysłanej folią do żywności. Wstawić do zamrażarki na dwie godziny. Po tym czasie wyjąć, na wierzchu położyć maliny i posypać posiekanymi pistacjami. Delikatnie wymieszać. Przykryć folią, wstawić do zamrażarki na kolejne 3 godziny lub na całą noc. Przełożyć do lodówki na 20 minut przed podaniem. Wyjąć z formy, zdjąć folię. Podawać pokrojone w grube plastry z dodatkiem świeżych owoców.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w verjuice
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Mus czekoladowy Marii
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Gruszki belle Helene
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czekoladowo-kawowy creme brulee
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pischinger
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia austriacka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.