Bill Granger

Semifreddo pistacjowo-malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Semifreddo pistacjowo-malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 jajek

1/3 filiżanki miodu

filiżanka bitej śmietany

kilka łyżek wody różanej

maliny

pistacje (nie solone!)

 

 

Przygotowanie:


Oddzielić białka od żółtek. Żółtka zmiksować z miodem na gęstą, kremową masę. Dodać bitą śmietanę i wodę różaną, delikatnie wymieszać. Przełożyć do płaskiej formy wysłanej folią do żywności. Wstawić do zamrażarki na dwie godziny. Po tym czasie wyjąć, na wierzchu położyć maliny i posypać posiekanymi pistacjami. Delikatnie wymieszać. Przykryć folią, wstawić do zamrażarki na kolejne 3 godziny lub na całą noc. Przełożyć do lodówki na 20 minut przed podaniem. Wyjąć z formy, zdjąć folię. Podawać pokrojone w grube plastry z dodatkiem świeżych owoców.

powrót

Podobne przepisy

Włoskie panforte z creme fraiche
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Miód (odc. 7)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Niezwykłe lody
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Bezy z kremem bananowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pudding ryżowy z egzotyczną sałatką
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.