Claire Robinson

Seler naciowy z kremem z białej fasoli


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Seler naciowy z kremem z białej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2 łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią

cebula

ząbek czosnku

puszka białej fasoli

seler naciowy

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie. Dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Składniki przyprawiamy solą i pieprzem. I czekamy aż się zeszklą. Dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę. Mieszamy i podlewamy odrobiną owej zalewy. Smażymy chwilę, następnie przekładamy całość do robota i miksujemy. Otrzymany w ten sposób dip przekładamy do naczynia (miseczki lub pojemniczka) i schładzamy w lodówce. Seler myjemy, łodygi kroimy na dziesięciocentymetrowe kawałki. Możemy je jeszcze przekroić wzdłuż - co ułatwi konsumpcję. Podajemy ze schłodzonym dipem.







powrót

Podobne przepisy

Sałatka śledziowa w formie sushi
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kim pap
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koreańska
Sezamowy lawasz
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z anchois
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.