Claire Robinson

Seler naciowy z kremem z białej fasoli


Przepis z programu Wystarczy 5 składników (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Seler naciowy z kremem z białej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

2 łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią

cebula

ząbek czosnku

puszka białej fasoli

seler naciowy

sól i pieprz do smaku



Przygotowanie:

Oliwę rozgrzewamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie. Dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Składniki przyprawiamy solą i pieprzem. I czekamy aż się zeszklą. Dodajemy odcedzoną z zalewy fasolę. Mieszamy i podlewamy odrobiną owej zalewy. Smażymy chwilę, następnie przekładamy całość do robota i miksujemy. Otrzymany w ten sposób dip przekładamy do naczynia (miseczki lub pojemniczka) i schładzamy w lodówce. Seler myjemy, łodygi kroimy na dziesięciocentymetrowe kawałki. Możemy je jeszcze przekroić wzdłuż - co ułatwi konsumpcję. Podajemy ze schłodzonym dipem.







powrót

Podobne przepisy

Gruszki pod oscypkiem z żurawiną
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kanapki z pieczarkami i szynką
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Groszek z endywią
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Jajka posche z sałatką z buraczków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.