Sophie Grigson

Seler naciowy z curry smażony w głębokim tłuszczu


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Seler naciowy z curry smażony w głębokim tłuszczu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łodygi selera naciowego

300 ml mleka

1 szklanka mąki

curry w proszku do smaku

1 litr oleju roślinnego

 

 

Przygotowanie:


Pokrój łodygi selera na 5-centymetrowe kawałki, a następnie w cienkie słupki. Rozgrzej olej w rondlu do temp. 180 stopni C. Zanurz selerowe pałeczki w mleku, a następnie obtocz w mące wymieszanej z curry. Smaż ok. 1 minuty, aż będą złociste i chrupiące. Po odłowieniu osusz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj jako przekąskę albo dodatek do mięs.

powrót

Podobne przepisy

Galaretki w polskich smakach
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Krokiety z ogonkiem
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza
Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.