Sophie Grigson

Seler naciowy z curry smażony w głębokim tłuszczu


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Seler naciowy z curry smażony w głębokim tłuszczu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łodygi selera naciowego

300 ml mleka

1 szklanka mąki

curry w proszku do smaku

1 litr oleju roślinnego

 

 

Przygotowanie:


Pokrój łodygi selera na 5-centymetrowe kawałki, a następnie w cienkie słupki. Rozgrzej olej w rondlu do temp. 180 stopni C. Zanurz selerowe pałeczki w mleku, a następnie obtocz w mące wymieszanej z curry. Smaż ok. 1 minuty, aż będą złociste i chrupiące. Po odłowieniu osusz z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawaj jako przekąskę albo dodatek do mięs.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.