Gary  Rhodes

Schab duszony w mleku, purée cebulowo-szałwiowe, bób i groszek


Przepis z programu Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Schab duszony w mleku, purée cebulowo-szałwiowe, bób i groszek
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

700g schabu

25g masła

600 ml mleka

gałązka szałwii + garść listków do cebuli

225g łuskanego groszku

225g łuskanego bobu

2 duże

posiekane cebule

masło do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Mięso oczyść ze ścięgien i tłuszczu. Podziel na 4 kawałki. Na patelni roztop masło i lekko obsmaż mięso po obu stronach. Do rondla wlej mleko. Dorzuć gałązkę szałwii. Doprowadź je razem niemal do wrzenia. Zmniejsz płomień i przełóż kawałki schabu. Przykryj pokrywką. Nie muszą być całkowicie zakryte płynem, bo w trakcie duszenia, po 3-4 minutach, należy je przewrócić. Schab zmięknie, jeśli spędzi w sumie w mleku 6-8 minut. Potem wyjmij na talerz.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.