Schab duszony w mleku, purée cebulowo-szałwiowe, bób i groszek

Schab duszony w mleku, purée cebulowo-szałwiowe, bób i groszek
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso oczyść ze ścięgien i tłuszczu. Podziel na 4 kawałki. Na patelni roztop masło i lekko obsmaż mięso po obu stronach. Do rondla wlej mleko. Dorzuć gałązkę szałwii. Doprowadź je razem niemal do wrzenia. Zmniejsz płomień i przełóż kawałki schabu. Przykryj pokrywką. Nie muszą być całkowicie zakryte płynem, bo w trakcie duszenia, po 3-4 minutach, należy je przewrócić. Schab zmięknie, jeśli spędzi w sumie w mleku 6-8 minut. Potem wyjmij na talerz.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA