Sashimi

Przepis z programu Mitch i Matt idą na ryby
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Sashimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 filet z łososia bez skóry (środkowa część tuszki)

1 duża cebula

posiekana

50 ml ciemnego sosu sojowego

2 łyżeczki musztardy diżońskiej

2 łyżki oleju sezamowego

2 gałązki rukwi wodnej do dekoracji

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać ze sobą sos sojowy i musztardę. Dolać olej sezamowy. Posiekaną cebulę przepłukać wodą, a następnie dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem. Filet z łososia bardzo dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w cienkie plastry i ułożyć ozdobnie na krawędzi dużego talerza. Na środku talerza ułożyć rukiew. Powierzchnię między łososiem a rukwią polać wcześniej przygotowanym sosem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

#UBKsXctJdCaxVyZW

12.01.2012 14:21


CYTUJ

5ma6Iu <a href="http://mdjbdevynytv.com/">mdjbdevynytv</a>

#fCFFUENrBUqSgG

08.01.2012 22:48


CYTUJ

Perfcet shot! Thanks for your post!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.