Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1-2 wątróbki sarnie lub cielęce

mąka wymieszana z solą i pieprzem

masło

4 plastry wędzonego boczku

 

 

Przygotowanie:


Oczyść wątróbkę z błon i pokrój w plastry. Każdy z nich obtocz w mące i krótko smaż na patelni, żeby nie zrobiła się zbyt twarda. Podawaj z podsmażonym wędzonym boczkiem, ziemniaczanym purée i sosem cebulowym.

powrót

Podobne przepisy

Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Polędwiczki wieprzowe po chińsku
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Czulent
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Sałatka z wątróbką i malinowym dressingiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kotleciki jagnięce pieczone
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.