Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée

Przepis z programu Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sarnia wątróbka z wędzonym boczkiem i ziemniaczanym purée
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1-2 wątróbki sarnie lub cielęce

mąka wymieszana z solą i pieprzem

masło

4 plastry wędzonego boczku

 

 

Przygotowanie:


Oczyść wątróbkę z błon i pokrój w plastry. Każdy z nich obtocz w mące i krótko smaż na patelni, żeby nie zrobiła się zbyt twarda. Podawaj z podsmażonym wędzonym boczkiem, ziemniaczanym purée i sosem cebulowym.

powrót

Podobne przepisy

Kociołek cygański
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Łopatka wieprzowa w kiszonej kapuście z ananasem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Ragu alla bolognese
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ragoût z wołowiny i ciecierzycy
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Razowe naleśniki z królikiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kurczak z trawą cytrynową i chili
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.