Agnieszka Kręglicka

Sardynki z szarmulą


Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Sardynki z szarmulą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

świeże sardynki

mąka

sól, pieprz

szarmula (patrz oddzielny przepis)

oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Sardynkom odciąć łby, i rozciąć wzdłuż brzucha. Rozłożyć płasko i usunąć kręgosłup. Dwie sardynki smarować grubo szarmulą po stronie brzucha i sklejać brzuchami. Rybki posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą w chrupiącej, pikantnej otoczce
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Dorsz z salsą brokułową
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.