Gary  Rhodes

Sardynki na toście


Przepis z programu Gary Rhodes za stołem (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski

Sardynki na toście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

8 wyfiletowanych i oskrobanych sardynek

masło

sól i pieprz

2 kromki dowolnego chleba

oliwa

 

 

Przygotowanie:


Do majonezu dodaj płaską łyżeczkę musztardy dijon, nieco soku z cytryny, po łyżeczce kaparów, korniszonów, drobno posiekaną sardelę oraz czubatą łyżeczkę posiekanych ziół: natki, estragonu i trybuli. Wymieszaj i sos gotowy.

powrót

Podobne przepisy

Pstrąg wędzony w herbacie
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Okoń duszony w winie
Przepis z programu Dietosfera (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Żabnica w pieprzowych skorupkach
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Ceviche z sardynek z ziemniakami i pastą z oliwek
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.