Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Sandwicze z kremem z mozzarelli i oliwkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 jajka

łyżka mąki

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do miseczki wkładamy żółtka, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i dobrze ubijamy mikserem elektrycznym. Dodajemy przesianą mąkę, stopniowo, ubite na pianę białka ze szczyptą soli. Przekładamy ciasto do niskiej prostokątnej foremki wyścielonej papierem do pieczenia, posmarowanym masłem, rozprowadzamy równą warstwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180º Celsjusza około 20 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika, wyciągamy foremki, przewracając na drugą stronę i układając na papierze do pieczenia, odstawiamy na 2-3 minuty. W tym czasie miksujemy mozzarellę, przekładamy do miseczki i dodajemy posiekane oliwki, szczyptę soli i pieprzu. Wycinamy z ciasta 3 prostokąty takiej samej wielkości, smarujemy jeden prostokąt częścią kremu serowego z oliwkami, przykrywamy prostokątem ciasta i ponownie smarujemy pozostałym kremem, przykrywamy ostatnim prostokątem ciasta. Ostrym nożem wycinamy wiele prostokątów – sandwiczy.

powrót

Podobne przepisy

Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Omlet z szynką i serem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.