Annabel  Langbein

Samoobsługowe hamburgery


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Samoobsługowe hamburgery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 kg mielonej wołowiny dobrej jakości

2 drobno pokrojone dymki

2 liście limonki Kaffir lub skórka starta z jednej limonki

2 duże ząbki czosnku

2 łyżeczki oleju sezamowego

2 łyżki sosu z czarnej fasoli

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

3 łyżki ziaren sezamu

1 łyżka oleju do smażenia

8-10 bułek do hamburgerów



Przygotowanie:

Liście limonki kafir drobno posiekać po usunięciu twardego, środkowego nerwu. Wszystkie składniki oprócz sezamu i oleju dobrze wymieszać w dużej misce. Uformować 8-10 kulek, obtoczyć je w sezamie i spłaszczyć na grubość 1 centymetra, posypując niepokryte części i przyciskając dla pewności. Smażyć na patelni lub na ruszcie na rozgrzanym oleju na złoto. Około dwóch minut z każdej strony. Podawać w bułkach z salsą z mango.



© Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Czulent
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia żydowska
Warzywny stir-fry
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Tażin z jagnieciny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Wiejska teryna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.