Annabel  Langbein

Samoobsługowe hamburgery


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Samoobsługowe hamburgery
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 kg mielonej wołowiny dobrej jakości

2 drobno pokrojone dymki

2 liście limonki Kaffir lub skórka starta z jednej limonki

2 duże ząbki czosnku

2 łyżeczki oleju sezamowego

2 łyżki sosu z czarnej fasoli

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

3 łyżki ziaren sezamu

1 łyżka oleju do smażenia

8-10 bułek do hamburgerów



Przygotowanie:

Liście limonki kafir drobno posiekać po usunięciu twardego, środkowego nerwu. Wszystkie składniki oprócz sezamu i oleju dobrze wymieszać w dużej misce. Uformować 8-10 kulek, obtoczyć je w sezamie i spłaszczyć na grubość 1 centymetra, posypując niepokryte części i przyciskając dla pewności. Smażyć na patelni lub na ruszcie na rozgrzanym oleju na złoto. Około dwóch minut z każdej strony. Podawać w bułkach z salsą z mango.



© Annabel Langbein





powrót

Podobne przepisy

Piersi z kaczki w zielonym pieprzu z cebulką dymką
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina w cieście francuskim
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tortille
Agata Jędraszczak
Przepis z programu ImprezuJEMY (odc.6)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
‘Nduja vongole
Jamie  Oliver
Przepis z programu Jamie Oliver: 5 składników (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.