Sambal z buraków i dyni

Przepis z programu Coxon gotuje dla afrykańskich królów (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Sambal z buraków i dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g ugotowanych buraków

obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę

1 laska cynamonu

450 g drobno startego miąższu dyni

skórka z 2 pomarańczy

1 łyżka stołowa mielonej gorczycy

568 ml octu z czerwonego wina

225 g miałkiego cukru

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1 płaska łyżka łagodnej przyprawy curry

 

 

Przygotowanie:


Wrzucić wszystkie składniki do rondla i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 25 – 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do wysterylizowanych słoików i zakręcić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

powrót

Podobne przepisy

Kiszone cytryny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Powidła śliwkowe
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Złoty dżem
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Kiszone cytryny
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Skórki kandyzowane
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Powidła morelowe
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.