Sambal z buraków i dyni

Przepis z programu Coxon gotuje dla afrykańskich królów (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory

Sambal z buraków i dyni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

900 g ugotowanych buraków

obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę

1 laska cynamonu

450 g drobno startego miąższu dyni

skórka z 2 pomarańczy

1 łyżka stołowa mielonej gorczycy

568 ml octu z czerwonego wina

225 g miałkiego cukru

¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego

1 płaska łyżka łagodnej przyprawy curry

 

 

Przygotowanie:


Wrzucić wszystkie składniki do rondla i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 25 – 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do wysterylizowanych słoików i zakręcić. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

powrót

Podobne przepisy

Konfitura morelowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Marmolada pomarańczowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Kandyzowana skórka pomarańczy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Marmolada z pomarańczy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Gruszki w marynacie octowej
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Kim chi
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.