Saltimbocca

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Saltimbocca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g cielęciny sznyclówki

8 plastrów szynki parmeńskiej

ser ementaler

Przygotowanie:


Kroimy i rozbijamy plastry cielęciny. Na każdy plaster kładziemy świeżą szałwię, plaster szynki parmeńskiej i ser. Smażymy z obu stron na oliwie z oliwek. Wkładamy na kilka minut do piekarnika. Przygotowujemy sos. Na patelni podsmażamy cebulę na oliwie z oliwek. Dodajemy wino i pomidory pellati. Dusimy ok. godziny. Doprawiamy do smaku i blendujemy lub przecieramy przez sito. Każdą eskalopkę polewamy sosem.

powrót

Podobne przepisy

Befsztyk z salsą z truskawek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki pieczony kurczak z frytkami
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczę w białym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zapiekana polenta z ragout mięsnym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sztuka mięsa z warzywami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.