Salsa z mango

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

2 mango, pokrojone w 1 cm kostkę

2 dymki, pokrojone w cienkie paski

2 łyżki drobno posiekanej czerwonej cebuli

1 tajskie chili, drobno posiekane

3 łyżki grubo posiekanej kolendry

2 łyżki czerwonej papryki posiekanej w 0,5 cm kostkę

sok z 2 limonek

sól i pieprz do smaku





Przygotowanie

W misce wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem schłodź w lodówce przez co najmniej 20 minut. Możesz też przygotować ją dzień wcześniej.

powrót

Podobne przepisy

Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta z cieciorki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Chutney z czosnku, czerwonej chili i pomidorów
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.