Delia  Smith

Salsa z czarnej fasoli


Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Salsa z czarnej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki stołowe ugotowanej fasoli

1 pomidor

1 duże

zielone chilli

1 czerwona cebula

świeża kolendra

1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

sok z połowy limonki

 

 

Przygotowanie:


Do miseczki wrzucamy fasolę, obranego ze skórki, pozbawionego pestek i drobno pokrojonego pomidora, oczyszczone z pestek i posiekane chilli, drobno posiekaną cebulę i rozdrobnione listki kolendry. Dodajemy oliwę i sok z limonki. Kosztujemy, doprawiamy do smaku, starannie mieszamy i odstawiamy na godzinę, by smaki się przegryzły.

powrót

Podobne przepisy

Błyskawiczny krem z bananów i borówek
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Curry rybne z Kerali
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sos maślany beurre blanc
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.