Delia  Smith

Salsa z czarnej fasoli


Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Salsa z czarnej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki stołowe ugotowanej fasoli

1 pomidor

1 duże

zielone chilli

1 czerwona cebula

świeża kolendra

1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

sok z połowy limonki

 

 

Przygotowanie:


Do miseczki wrzucamy fasolę, obranego ze skórki, pozbawionego pestek i drobno pokrojonego pomidora, oczyszczone z pestek i posiekane chilli, drobno posiekaną cebulę i rozdrobnione listki kolendry. Dodajemy oliwę i sok z limonki. Kosztujemy, doprawiamy do smaku, starannie mieszamy i odstawiamy na godzinę, by smaki się przegryzły.

powrót

Podobne przepisy

Ajvar
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Przetwory, Dania dietetyczne, Dania wegańskie
Chutney z daktyli i tamaryndowca
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.