Delia  Smith

Salsa z czarnej fasoli


Przepis z programu Delia na zimę (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Salsa z czarnej fasoli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki stołowe ugotowanej fasoli

1 pomidor

1 duże

zielone chilli

1 czerwona cebula

świeża kolendra

1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

sok z połowy limonki

 

 

Przygotowanie:


Do miseczki wrzucamy fasolę, obranego ze skórki, pozbawionego pestek i drobno pokrojonego pomidora, oczyszczone z pestek i posiekane chilli, drobno posiekaną cebulę i rozdrobnione listki kolendry. Dodajemy oliwę i sok z limonki. Kosztujemy, doprawiamy do smaku, starannie mieszamy i odstawiamy na godzinę, by smaki się przegryzły.

powrót

Podobne przepisy

Oberżynowy kawior
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Majonez z pieczonym bakłażanem i czosnkiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu Mała Improwizacja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Orientalny dip
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia chińska
Sos pomidorowy
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.