Salsa verde

Salsa verde
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 szklanka posiekanej świeżej natki pietruszki
  • 1 szklanka posiekanego świeżego kopru
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 łyżka zalewy ze słoika z kaparami
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj na purée wszystkie składniki w malakserze albo blenderze, dolewając tyle wody, żeby sos miał gładką konsystencję. Dopraw do smaku i przechowaj w lodówce do chwili podania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA