Salsa verde

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa verde
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¼ szklanki drobno posiekanej szalotki

2 łyżki białego octu

¾ szklanki oliwy z oliwek

4 filety anchois, posiekane

2 łyżki kaparów, wypłukanych i grubo posiekanych

1 łyżeczka musztardy Dijon

¼ łyżeczki soli gruboziarnistej, dodatkowo więcej do smaku

2½ szklanki posiekanych liści świeżej pietruszki,

¼ szklanki posiekanych liści świeżego estragonu

1 łyżeczka skórki z cytryny

Przygotowanie:

W małej miseczce wymieszaj szalotki i ocet. Odstaw na 10 minut.

W średniej misce wymieszaj oliwę, anchois, kapary, musztardę i sól. Dodaj do szalotek i zmieszaj z 1 łyżką octu. Następnie dosyp zioła i skórkę z cytryny. Przypraw solą. Przykryj i przechowuj w lodówce. Podawaj w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Pasty
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Pasta z kaczki
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia polska
Salsa z mango
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Tzatziki z migdałami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.