Salsa truskawkowa

Przepis z programu Domowy kucharz 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa truskawkowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

12 truskawek odszypułkowanych i pokrojonych w ćwiartki

sok i skórka z 1 limonki

1 łyżka miodu lub cukru

2 łyżki posiekanych liści kolendry

2 łyżki posiekanych liści mięty

25g wiórków kokosowych

nieco ostrego sosu

Przygotowanie:

Wymieszaj wszystkie składniki. Dopraw do smaku ostrym sosem, dodając więcej, jeśli wolisz. Chodzi o to, aby ostrość była wyczuwalna, ale nie dominowała, tylko zrównoważyła słodkie i kwaśne składniki salsy. Podawaj na lodach waniliowych.

powrót

Podobne przepisy

Sos barbecue
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Sos z porów i grzybów
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Remolada
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.