Salsa karaibska

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Salsa karaibska
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 ananas, obrany i pokrojony w plastry o grubości 2,5 cm

1 duża, czerwona cebula, obrana i pokrojona w grube plastry

oliwa

sól i pieprz

1 drobno posiekana papryczka jalapeño

1 posiekany pęczek kolendry

sok i skórka z 2 limonek

Przygotowanie:

Maksymalnie rozgrzej grill. Posmaruj cienką warstwą oliwy plastry ananasa i cebuli. Dopraw solą i pieprzem. Grilluj, aż będą miękkie, soczyste i pojawią się wyraźnie ślady grilla. Pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki, dopraw solą i pieprzem. Starannie wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Hummus ze świeżym tymiankiem
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Majonez
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sos salsa verde
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.