Sałatka ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem, z frytkami z batata

Sałatka ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Vienio

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:

Szpinak i sałatę myjemy, suszymy i umieszczamy na dużej platerze.
Pestki dyni prażymy na patelni.
Obieramy jabłko i kroimy na duże plastry.
Szykujemy sos z oliwy, soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem.
Drylujemy granat.
Polewany sosem szpinak i sałatę. Układamy jabłka.
Posypujemy pestkami granatu i dyni. Układamy na górze długie nitki sera
Bataty obieramy ze skóry, kroimy na frytki i pieczemy w piekarniku, aż się zrumienią. Podajemy razem z sałatką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA