Vienio

Sałatka ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem, z frytkami z batata


Przepis z programu Ślinotok (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki

odsłon: 1322

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 g szpinaku

jabłko

ser wędzony typu warkoczyki

pestki dyni

sałata dębowa

granat

2-3 bataty

Przygotowanie:

Szpinak i sałatę myjemy, suszymy i umieszczamy na dużej platerze.
Pestki dyni prażymy na patelni.
Obieramy jabłko i kroimy na duże plastry.
Szykujemy sos z oliwy, soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem.
Drylujemy granat.
Polewany sosem szpinak i sałatę. Układamy jabłka.
Posypujemy pestkami granatu i dyni. Układamy na górze długie nitki sera
Bataty obieramy ze skóry, kroimy na frytki i pieczemy w piekarniku, aż się zrumienią. Podajemy razem z sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Kapusta w czerwonym winie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Lawendowa sałatka z kiwi
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.