Sałatka z wędzonym pstrągiem, batatami i orzechami makadamia

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

Sałatka z wędzonym pstrągiem, batatami i orzechami makadamia
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

Sałatka:

1 wędzony pstrąg

2 filiżanki pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków

1 łyżka oliwy

sól i pieprz

1 filiżanka prażonych makadamii

1 garść młodego szpinaku

1 filiżanka liści mięty

2 posiekane dymki



Dressing:

1 łyżka miodu

ćwierć filiżanki świeżego soku pomarańczowego

1 łyżka oliwy

pół łyżki jasnego octu balsamicznego

1 łyżeczka musztardy ziarnistej albo dijońskiej

pół łyżeczki soli

pół łyżeczki pieprzu



Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 180°C.

Ziemniaki skropić oliwą i przyprawić. Piec przez 20 minut, a następnie ostudzić.

Połączyć ze sobą składniki dressingu.

Oddzielić mięso pstrąga od ości. Resztki zachować i wykorzystać podczas gotowania bulionu. Kawałki ryby wymieszać z upieczonymi ziemniakami i dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z czerwonej cykorii i tortellini w sosie gorgonzola
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sałatka z papai
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka gado-gado
Jamie  Oliver
Przepis z programu Grzeszne przyjemności z Jamiem (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka ze świeżymi figami i grillowanym kozim serem
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Sałatka z pieczonej marchewki z ziarnami i pęczakiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
Sałatka z ziemniaków, krewetek i awokado
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.