Sałatka z wędzonego pstrąga

Sałatka z wędzonego pstrąga
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jogurt doprawić wasabi i sokiem z limonki oraz solą. Ogórek, seler i cukinię pokroić wzdłuż obieraczką do warzyw. Potrzebujemy części warzyw bez gniazd nasiennych. Kilka najdłuższych plastrów cukinii zachować, resztę pokroić w kostkę. Ogórek, seler i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać warzywa z oliwą, sokiem z limonki, solą i pieprzem. Filety z pstrąga oczyścić dokładnie z ości. Metalową obręcz wyłożyć na wewnętrznej ściance plastrem lub dwoma cukinii. Na dnie położyć filet z pstrąga podzielony na kawałeczki, posmarować sosem jogurtowym, na to warstwa sałatki, na to sos jogurtowy, ponownie ryba i na wierzch sałatka z warzyw i chmurka jogurtu. Zdjąć obręcz, posypać skórką z limonki i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA