Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
Oceń przepis:
91 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki

Składniki:

Dressing:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączamy z zalewy.
Sałaty myjemy, suszymy i rwiemy na mniejsze kawałki.
Papryki kroimy w paski, cebule w bardzo cienkie półplasterki a jaja w plastry.
Układamy na talerzu liście sałat, doprawiamy je solą i pieprzem, układamy kawałki tuńczyka, plastry jajek, paprykę i cebulę.
Za pomocą obieraczki ścinamy podłużne, cienkie paski marchewki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Oliwę i sok z cytryny wlewamy do słoiczka, doprawiamy solą i pieprzem i potrząsamy, aż uzyskamy kremowy dressing. Dodajemy poszatkowane zioła, tabasco, miód i potrząsamy słoikiem. Gotowy sos przelewamy do miseczki, częścią skrapiamy warzywa i serwujemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA