Tomasz Jakubiak

Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i kawałkami sandacza


Przepis z programu Jakubiak lokalnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę

odsłon: 4582

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

20 dag soczewicy zielonej

20 dag soczewicy czerwonej

4 plastry cytryny

kilka gałązek świeżego estragonu

garść suszonych pomidorów

cytryna

ząbek czosnku

cebula dymka

fileciki z 2 moreli

2 garście szpinaku

pieprz

sól

chlust oliwy

ser kozi półtwardy

marynowany filet z sandacza

Przygotowanie:

Do garnka wsyp soczewicę, dodaj plastry cytryny i estragon. Całość zalej wodą.
Gotuj 15 minut. Suszone pomidory, czosnek i cebulę pokrój. Z moreli i cytryny wytnij fileciki.
Wszystkie składniki przesyp do miski. Dodaj szpinak i posiekany estragon. Dopraw solą,pieprzem i oliwą. Ser pokrój na mniejsze kawałki. Do sałatki dodaj przestudzoną soczewicę. Całość wymieszaj. Sałatkę podawaj z kawałkami sandacza.

powrót

Podobne przepisy

Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Delikatna zupa rybna
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Ryba z pomidorami i tapenadą z zielonych oliwek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sardynki nadziewane z kuskusem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Kotleciki rybne po tajsku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia tajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.