Sałatka z sera i malin moroszek

Sałatka z sera i malin moroszek
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

Winegret:
  • 50 ml oliwy
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • sok z ½ pomarańczy
  • 5 łyżek malin moroszek
  • duża szczypta czarnego pieprzu
  • szczypta soli
  • 1 łyżka syropu z agawy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj dokładnie składniki winegretu.

Ułóż liście cykorii i endywii na dużym półmisku. Rozłóż kawałki serów pleśniowego i chlebowego. Posyp pestkami granatu i pokruszonymi orzechami pekanowymi. Możesz podgrzać ser chlebowy na patelni. Podawaj z winegretem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA