James  Martin

Sałatka z selera


Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Sałatka z selera
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki:

1 duży seler (ok. 500g)

1 czerwona cebula

3-4 łyżki stołowe ostrej musztardy (najlepiej ziarnistej)

250 ml majonezu

sok z 1 cytryny

sól

czarny pieprz

sos Worcester do smaku

natka pietruszki do przybrania



Przygotowanie:

Kroimy selera w cienkie paski, a cebulę na pół i następnie w plasterki. Mieszamy.

Musztardę łączymy z majonezem. Dodajemy sok z cytryny, odrobinę sosu Worcester do smaku, sól i czarny pieprz. Mieszamy i łączymy sos z selerem i cebulą. Ozdabiamy natką pietruszki.

© James Martin

powrót

Podobne przepisy

Sałatka cezara
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z tuńczyka i białej fasoli
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sałatka z zielonego mango z suszonymi rybkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 9)
trudność: trudne
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Sałatka z makaronu i pieczonej kaczki
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.